Beste Pottenbakkers en Pottenbakkerinnekes

Ik voel me zeer vereerd om de titel Pottenbakker van het jaar 2022 te mogen dragen en zal dit ook vol trots doen. Tijdens het prinsenbal op herhaling van 12 november jongstleden kwam ik dus uit de hoge hoed.

Omdat er dit jaar geen nieuwe prins werd gekozen was ik wel al een tijdje aan het raden wie o wie wordt er pottenbakker van het jaar, nooit was er in me opgekomen dat ik dat wel eens zou kunnen zijn. Patrick Smits vroeg aan mij een aantal maanden geleden al, Eric ga jij mee naar het prinsenbal op herhaling. Ik zei nog is goed, maar niet te lang, ik heb de volgende dag voor de Zeilberg weer een belangrijke functie te vervullen. Ach, zei Patrick dan ga je toch gewoon even mee.

Zo gezegd, zo gedaan. Patrick en Mirelle kwamen mij ophalen die bewuste avond en ik ging gezellig mee. Mijn vrouw zou echter gaan werken…(niet dus). Bij zaal de Zwaan ging Vorst Tom het programma openen en zoals het hoort als vorst gaf hij ook het start sein van het carnavals seizoen 2022/2023. Na diverse polonaises te hebben gelopen, vroeg ik aan Ronald (oud vorst) wie zal het worden denk jij? Hij zei ik zou het niet weten, achteraf gezien wist hij het dus wel.

Toen kwam het moment dat de prinsengarde aan de bekendmaking van de pottenbakker van het jaar ging beginnen. Martien ging de familie halen en Patrick Smits deed uit naam van de prinsengarde het woord. Hij begon een aantal tips te geven en toen dacht ik verhip volgens mij ben ik het. Ronald stond op dit moment langs mij en ik viel al in zijn armen, zo van dit zal toch niet waar zijn.

Toen zei Patrick kom maar naar voren Eric, jij bent pottenbakker van het jaar 2022. Ik zelf weet nog goed met hoeveel trotsheid ik daar stond. Ik glunderde van oor tot oor en kreeg een groot applaus. Mijn vrouw kwam als eerste me feliciteren en ik voelde me dol gelukkig. Patrick en Tom gingen verder met de uitreiking. Stefan Aarts kwam Zeilbergsland zingen, dit werd door mij enorm gewaardeerd.

Hierna zag ik de rest van de mensen binnen komen familie, vrienden en collega’s, enkele CIS leden, zelfs de buren waren er. Mijn dank is daarvoor enorm groot, dat kan ik niet genoeg benadrukken. Het feest gebruis kon nu beginnen. Het was nog een hele gezellige avond geworden.

Het werd later dan ik met mezelf had afgesproken.. Maar ach pottenbakker van het jaar wordt je ook maar 1 keer. Ik had wel beloofd om de volgende dag, tijdens de intocht van sinterklaas in de Zeilberg om het pottenbakkers beeldje mee te nemen op het podium. Zo gezegd en dus ook gedaan. Zelf kijk ik nu al uit naar het bord plaatsen bij mij, dit is op 29 januari 2023. Voor mij is deze dag extra speciaal, het is namelijk ook mijn verjaardag. Ook hier gaan we weer iets leuk van maken. Op carnavals maandag, mag ik in de middag pötje gaan draaien in Den Draai, dit lijkt me een zeer leuke activiteit. Een ding weet ik zeker, tijdens de carnavals dagen zal je mij nog regelmatig tegen komen in het feestgeruis samen met Prins Stefan en Prinses Bianca en de Pottenbakkers.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor alle felicitaties die ik heb mogen ontvangen in welke vorm dan ook…. Kei bedankt iedereen. Een extra dank je wel aan de Prinsengarde, dat jullie mij voor deze speciale titel hebben uitgekozen.

Alaaf,

Eric van der Wallen, trotse pottenbakker van het jaar.

Categorieën: Nieuws