Eric van de Wallen Pottenbakker van het jaar

Tijdens ‘het Prinsenbal op herhaling’ werd er gedanst op de muziek die DJ Timmetie en zanger Rens de zaal in ‘spoelden’. Maar er was ook de onthulling van de Pottenbakker van het Jaar! Deze taak is er een die sedert een aantal jaren is weggelegd voor de Prinsengarde van de Pottenbakkers en daarom kreeg Patrick Smits het woord.

Om de Pottenbakker van het Jaar deze keer naar de zaal te krijgen, was niet moeilijk. Hij zou er toch wel zijn geweest, ondanks zijn drukke werkzaamheden in deze tijd van het jaar. De persoon die de eretitel kreeg toebedeeld, was namelijk niemand anders dan Eric van der Wallen.
Hij is oud-bestuurslid en penningmeester van CS De Pottenbakkers en nog altijd actief als vrijwilliger. Daarbij weet hij zich gesteund door zijn Franka. Vrijwilliger is/was hij niet alleen bij De Pottenbakkers…
Hij verrichtte ook veel werk voor de Minisoos en voor soos D’n Uitloat. Als adjudant van Prins Patrick kwam hij in 2015 in aanraking met De Pottenbakkers. Hij trad toe tot de Raad van Elf, om vervolgens bestuurslid en penningmeester te worden. Hij zit ook in de organisatie van het Winterwonderland Carnavalsfestijn en hij is actief tijdens de Avondvierdaagse.
Maar liefst achttien jaar was hij actief bij Jong Nederland Liessel. Hij startte daar als Trotter, werd bestuurslid, penningmeester en ook nog eens voorzitter! Ook organiseerde hij daar negen jaar lang de jeugdkampen en de weekenden. In Zeilberg zit hij in de Commissie Intocht Sinterklaas en dat al voor elf jaar! Behalve organiseren, kom je hem ook vaak tegen gekleed in de uitmonstering van de Goedheiligman. De dag na zijn uitverkiezing stond voor hem de intocht in Zeilberg op het programma.

Eric was zo verrast en vereerd dat hij het toch nog wilde vieren. Of de sint op zondag helemaal okselfris in zijn habijt zat, is de vraag…! Mocht dat niet het geval zijn, dan is hem dat vergeven, want hij heeft deze titel (en zijn ‘feestje’) meer dan verdiend!

Pottenbakker van jaar Eric van der Wallen, met zijn vrouw Franka, dochter Joyce, Patrick Smits en Stefan Aarts.

ConiVeren en Confetti

Tijdens dit alternatief Prinsenbal was er natuurlijk ook aandacht voor prins Stefan d’n Uurste en zijn prinses Bianca. Namens de Bright Side was de Bright-prins met zijn gevolg ook op bezoek gekomen.

Samen met hem werd er een wedstrijd paalzitten georganiseerd. Prins Stefan kreeg coniVeren in zijn steek gestoken en al snel zaten die in elke steek. De groene vingers van de prins der Pottenbakkers konden daar prima mee omgaan. Hij had gezien dat de hofdames in nieuwe jasjes gestoken zouden worden en hij vond dat zijn Raadsleden dan ook wel iets nieuws verdienden. Voor ieder van hen had hij nieuwe sokken met gekleurde stippen die de confetti moesten symboliseren. De avond was gezellig en lang. Omdat het officiële programma minder uitgebreid was dan andere jaren, was er ook ruimte voor andere dingen, zoals dansen en bijbuurten. Dat was iets wat voor menigeen al lang geleden was.

Categorieën: Nieuws