De toppers maken het waar!

De Pottenbakkers hadden goede keuzes gemaakt uit het aanbod aan beschikbare kletsers, althans die er optraden waren van grote klasse.

Er zouden vijf kletsers de ton betreden zoals het programma vermeldt, echter een kletser, Freddy van de Elzen, stond op het tijdstip dat hij in de Zeilberg zou optreden ergens beneden Eindhoven in de ton. Geen paniek, met tonprater Peter van de Maas werd dit keurig achter de coulissen opgelost en ging hij als eerste en als tweede kletser op herhaling. Dit werd erg gewaardeerd door het aanwezige publiek. Het had best wat drukker mogen zijn, wat de sfeer in de zaal meestal ten goede komt. Nu waren er aan de tafels wat lege plekken, daarentegen de hangtafels waren goed bezet.

Wat later dan de geplande aanvangstijd, wat gebruikelijk is in de Zeilberg, het zou nog schande zijn als dat niet zo was, opende Vorst Tom van de Pottenbakkers de zitting en kondigde de dansmarietjes van de Pottenbakkers aan. Een sterk uitgedund groepje van slechts drie meiden die het podium innamen. De aanwas, bij de minisoos, staat al te popelen om aan te sluiten als de tijd rijp is.

Hierna ging het echt los met een act van TietZat. Nadat zij door de Excelsior bloazers, de kapel van dienst, met de klapmars naar het podium werden begeleid gingen zij los. In keurige uitgedoste kledij brachten zij een aaneenschakeling van populaire liedjes. “Ons moeder zee nog” en “Leo jij bent vannacht weer dronken geweest….!” ging er in als koek.

Peter van de Maas uit Hilvarenbeek, de eerste kletser zoals het programma vermeldde presenteerde een bijzonder mooie klets als de psycholoog. De interactie met het publiek en de daaruit voortvloeiende grappen werden bijzonder gewaardeerd door de zaal. Zoals al gezegd ging hij twee keer aan de bak en deed hij zelfs tussen in het publiek de zaal vermaken.

Jorlan Manders uit de Mortel maakte grappige vergelijkingen tussen de Zeilberg en de Mortel en nam de raad van elf op de korrel. Met zijn kolderieke buut heeft hij de zaal laten genieten van een geweldig klets, soms wat grof maar daar had het publiek geen moeite mee.

Na de pauze was het Iveke van Gerven uit Eersel die als Mien Billekes Jeuken in de ton plaatsnam. Ze heeft een te dikke kont maar kan daar zelf nie zo mee zitten. Zelfs hunne Sjaak kan er niet meer omheen. Het publiek genoot van deze klets.

Laatste kletser Hans Verbaarschot, uit ons eigen Deurne, vertelde op hilarische wijze zijn belevenissen. Met een beeldend verhaal kon de zaal zich goed verplaatsen in datgene wat hij allemaal meemaakt, soms wat grof.

Het officiële gedeelte werd afgesloten door de Skoepies uit Helmond. Helmond ontbreekt immers nooit op een Zeilbergse carnavaleske avond. Met zijn tweeën vulden zij melodietjes aan met hilarische tussenteksten en sketches. Dit deden zij allemaal onder het motto “Ut moiste wattur is: Unne blije smoel”.


Hierna kreeg prins Stefan den uurste de microfoon in handen van vorst Tom en kondigde nog een leuk intermezzo aan waarvan het idee in de Neerkant was ontstaan. Hij riep de hele raad van elf het podium op en zij sloten de avond af met een heerlijke meezinger met oosters getinte muziek, zang en Chinese hoofddeksels.